Kunstgebit – Laten maken en reparatie

Reparatie van een kunstgebit

Voor het laten maken, onderhouden of repareren van een kunstgebit kunt u bij Tandartsenpraktijk Rijnvis terecht.
Uw kunstgebit wordt dezelfde dag nog gerepareerd en kunt u dus snel weer ophalen. De prothese dient dan wel voor 10.00uur bij ons binnen te zijn om ervoor te zorgen dat u deze aan het eind van de dag weer kunt ophalen.

Laten maken van een kunstgebit

Als er te veel tanden ontbreken of herstellen onmogelijk is, wordt het tijd voor een kunstgebit (ook wel: gebitsprothese). Er zijn twee veel voorkomende vormen: de immediaatprothese en de overkappingsprothese. De immediaatprothese Voor de immediaatprothese wordt eerst een kunstgebit gemaakt dat zoveel mogelijk op uw vroegere gebit lijkt. Er worden afdrukken van uw gebit gemaakt en er wordt naar de kleur gekeken. Als het gebit klaar is, worden uw tanden en kiezen getrokken. Dan wordt het gebit meteen in uw mond geplaatst, zodat het als een soort verband helpt met de wondgenezing. De overkappingsprothese Als de wortels van sommige tanden of kiezen nog goed genoeg zijn, kunnen ze als steun voor het kunstgebit dienen. Dan wordt een overkappingsprothese gemaakt. Die zit steviger, en uw mond blijft in een betere conditie.

Als u uw kunstgebit net hebt gekregen, zult u de eerste dagen pijn voelen. Toch moet u het gebit inhouden voor een goede genezing. Later kan de tandarts aanpassingen aan het gebit doen om de pasvorm te verbeteren. Kies de eerste dagen zacht voedsel, zodat u kunt wennen met eten. U zult in het begin ook moeten oefenen met spreken. Net als gewone tanden moet een kunstgebit goed worden schoongehouden. Gebruik hiervoor een protheseborstel, water en zeep/tandpasta.

484041743_1280x853